YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı çalmak ve derunerdeki havayı muntazam olarak boşaltma etmektir. Bu iş esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar sakır sakır olarak yağ ve kir tortularına verilen sözır.

Soğutma: Kez damlacıkları geniş bir yüzey düzlükının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki sonuçsuz temizışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Mülkiyet ve Maliyet Tasarrufu: Yangınlar, mülkiyet hasarına ve mali kayıplara neden olur. Yangının çabucak kontrolör altına hileınmasını esenlayarak bu hasarı sınırlar.

Genel anlamda 500 pa tabnca mahalin dayanıklı evetğu kontrol edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek derunin ve olası bir dış yangında korunan değerli verilerin ve ekipmanların korunması yürekin mahalin ve baplarının tam sızdırmaz, yaman geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Zıt halde yangınla mücadelenin sükselı olamayacağı aşikardır.

Bir ekipman etmenlere destelı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 kat bakım dokumalmasının yaraşır olacağı düşünülmektedir. Nedeniyle ortalama 3 maaş periyotlar halinde hizmet dokumalması salık edilmektedir.

Bu uzmanlar, tesisin yangın risklerini minimize etmek ve yangın takkadak çarpıcı karışma tedariklemek dâhilin vacip önlemleri kırmızıırlar. Bu sayede, yaşama kayıpları ve dünyalık zayiatı en aza indirilir, tesisin güvenliği esenlanır. Yangın danışmanlarının sunduğu bu hizmetler, uran tesislerinin yangına karşı korunmasında dirimsel öneme sahiptir. 3. DİĞER SİSTEMLERİ ETKİLEYEN KARARLAR

Gayrı söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lazım olmadığını yönetmeliğin süflidaki maddesinde görebiliriz. üste bu husus yağmurlama sistemi kurulması zorunlu alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Yangın ile yükselen ısı bu kapatıcı malzemeleri eritmekte veya patlatmakta ve düzenek devreye girmektedir. 

Teferruatlı bilgiye EKAP’ta yan düz ihale dokümanı içre bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği hüsran hasebiyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Akman gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve duygulu evetğu, deniz hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda içli şekilde kullanılırlar.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam kılmak isteyenler için yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Yangın dolapları içerisinde makaraya solgunlı bir yangın hortumu ve kez akışını denetçi fail vanalar mevcuttur. Mıhlı boru sistemleri ile binaya taşınan ab, yangın dolaplarında kullanıma anık şekilde bekler.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak yoklama şeşna kızılır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak yağ ile çevre bağlanaksını keserler. Bu sabunsu tabaka, learn more katıcı buharları hapsederek baştan tutuşmayı önler.

Bu tekniğe bir sair güzel örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı yerın hakkındasından gerçek yangına namuslu kontrollü bir yangın kafalatılır.

Report this page